Tubac House by Rick Joy

Rick Joy designed this contemporary house burrowed into the hillside, with a tough rusted steel skin that enables the house to slip lizard-like into the desert. The coarseness of the rough steel exterior contrasts with the refinement of the interior palette of white plaster, stainless steel, maple and translucent glass. The huge undivided glass walls flatten the landscape on the window surface and turn it into a monumental painting. Read more [...]
Continue reading…

Enjoyed this post? Share it!

 
 

A Unique Acoustic Ceiling

In a small New York restaurant called Tides, LTL Architects explored different configurations of bamboo. The ceiling is formed by over 110,000 bamboo skewers embedded into a bach-lit acoustical ceiling. The skewers are composed to produce a topographical effect, evoking sea grass. Read more [...]
Continue reading…

Enjoyed this post? Share it!

 
 

Armadale House by Greg Gong

Greg Gong used the concept of “outdoor rooms” which have strong link to the interior space to create a dialogue between the two so that they enhance each other. The project only uses the conventional material and construction method, as well as a simple colour. The emphasis in the quality of the space rather than distracted by elaborated details. Via The Slow Home Read more [...]
Continue reading…

Enjoyed this post? Share it!

 
 

Airco Tree for the British Airways Executive Lounge

Air company British Airways, asked Droog Design to do something with the spot of their air conditioning system in the first class lounge. Frank Tjepkema was approached for this commission and he designed a kind of tree which transports the air to a higher level and has very decorative branches. The tube in place has the proportions of a tree trunk, except for the height which they extended from two to six meters. The metaphor of a tree is very suitable and attractive, as if it were a meeting Read more [...]
Continue reading…

Enjoyed this post? Share it!

 
 

Pure by Grassland

Pure by Grassland, is a changing picture on the wall, made of natural grass. The grass seeds grow directly on the stainless steel. Afterwards the dried grass changes its colour from dark green to straw-colour. Depending on the incidence of light, the colours can take up to two years to change. In addition, the grass follows the law of gravity and bends down slowly. Read more [...]
Continue reading…

Enjoyed this post? Share it!

 
 

Shibuya-ku House by Yuko Nagayama

The house, designed by Yuko Nagayama, is built on a long, narrow plot measuring 6,5 meters by 20 meters and is surrounding by tall buildings that cast shadows over it throughout the day. The design attempts to resolve the problem of the lack of natural light entering the building by inserting a triangular courtyard on the first floor, which divides the long building in two. Inside the house, the visual continuity is varied because the whole space plays with two types of perception: the real Read more [...]
Continue reading…

Enjoyed this post? Share it!

 
 

Waternetworks Drops by Fulguro

Poster & Waternetwork Collection During the Salon Satellite in Milan, Italy, Fulguro presented Waternetworks Drops, a collection of four objects that emphasizes the connection that man fosters with the vegetal in habitat: reCOVER, reFLECT, reLEAF, and reFRESH. reCOVER is an umbrella-hanger that you thrust in any interior flowerpot to recuperate the drops of water of your umbrella. reFLECT is a lamppost that can be fixed in the earth of interior flowerpots, and becomes a profitable light Read more [...]
Continue reading…

Enjoyed this post? Share it!

 
 

Rio Blanco Valley Residence by Antoine Predock Architect

Located near the Rio Blanco River Basin in a high mountain area, Antoine Predock Architect projected a house forming an entwined, sheltering accumulation of logs. Intended as a retreat for the client, the house manifests the shelter of the grove in the realm of the senses, where large planes of glass allow for a constantly changing view of pines. The kitchen, dining and living spaces are one continuous high space. Lofted above, a guest bedroom and workroom look down into the space. The Read more [...]
Continue reading…

Enjoyed this post? Share it!