Alan Family House Extension by NMDA

Neil M. Denari Architects designed this spectacular house extension for a creative and democratic couple with three daughters. The new design leaves half of the house for the daughter’s bedrooms and incorporates the other half plus new extensions in front and back into a public zone and a private bedroom for the parents. This strategy amounts to a new five meters wide linear house being inserted into the existing house. Multi-toned, bright colors accentuate the new pieces which suggests Read more […]
Continue reading…

Enjoyed this post? Share it!

 
 

Xi Gallery by Mass Studies

Located in Yeonsan-dong, Pusan, Korea, this building was designed by Mass Studies for the purpose of promoting “Xi”, a brand of apartments. The building also shares the space of the floor area as a variable cultural space for the locals, creating a brand-new building typology, a Housing Cultural Center. Via dezeen Read more […]
Continue reading…

Enjoyed this post? Share it!

 
 

House 108 by H Arquitectes

The House 108 designed by H Arquitectes is located on a sloping hillside in Girona, Spain. The house adapts to its natural setting, following the inclination to the hillside. The interior have a direct relationship with the outside through the width openings that allows ventilation and natural lighting. Via Tecnohaus & Plataforma Arquitectura Read more […]
Continue reading…

Enjoyed this post? Share it!

 
 

Weekend Links January 4

Architect Humor Materialicious’s Material and Product Roundup. Oktokki Space Center by Mass Studies. Amazing Video of Richard Meier’s Jubilee Church. Pluviae, the shower head at the end of the shower curtain rail. Gravesend Public Toilets by Plastik Architects. Read more […]
Continue reading…

Enjoyed this post? Share it!

 
 

Petter Dass Museum by Snøhetta

Snøhetta designed this Museum in honor of Petter Dass, one of Norways most important and beloved National poets. The strong historical importance of the surroundings made the task of locating and designing a new building on the site sensitive and very challenging. Snøhetta’s team decided to make a new site by making a cut in the landscape. This cut allows a freestanding building which in volume balances the mass removed. The new building contributes to visualise the historical span from Read more […]
Continue reading…

Enjoyed this post? Share it!

 
 

Ann Demeulemeester Shop by Mass Studies

Mass Studies recently finished the design of Ann Demeulemeester Shop in the Seoul’s Gangnam district, Korea. The building is comprised of one subterranean level and three floors above. The Ann Demeulemeester Shop is located on the first floor, with a restaurant above and a Multi-Shop in the basement. The proposal is an attempt to incorporate as much nature as possible into the building within the constrains of a low-elevation, high-density urban environment. The building defines its relationship Read more […]
Continue reading…

Enjoyed this post? Share it!