Kanno Museum by Atelier Hitoshi Abe

Located in a small town of Shiogama, Japan, with a view of the Pacific Ocean, Atelier Hitoshi Abe designed a private art museum intended to permanently display eight sculptures owned by the client. Rather than a white cube able to accommodate any type of exhibition, they aimed to design a unique landscape, and specific places for exhibiting each of the sculptures. Within the predetermined 10x12x10 meter volume, the architecture was given form by creating the eight spaces as if inflating Read more [...]
Continue reading…

Enjoyed this post? Share it!

 
 

Osler House by Marcio Kogan

The Osler House designed by Marcio Kogan, located in Brasilia, is composed by two volumes and a small pool and garden that organize the entire program. On the ground floor we find the rooms that open to the outside using rotating wooden panels, and a small lobby that connects the second floor with a delicate staircase. The lobby is decorated with a panel of tiles specially designed for this wall by the artist Athos Bulcão. The second floor is organized in a prism of glass and concrete, Read more [...]
Continue reading…

Enjoyed this post? Share it!

 
 

Weekend Links September 27

Adorable Alessi Miniatures. Le Mini’Loft 36 is the ultimate portable habitat. 52 Before&After Views of buildings ins Manhattan. Interview with Deyan Sudjic, director of Design Museum. Electrolux Design Lab presents some Great Small Appliances. Computer wall Mauritian Sunset by Sandy Smith. A New Graphic and Interior Concept for McDonald’s. Create a Miniature Replica of Your Home. Interview with Karim Rashid. The Seesaw Bench requires cooperation and facilitates Read more [...]
Continue reading…

Enjoyed this post? Share it!

 
 

Pocket House by Jacobo Garcia-German

Jacobo García-Germán redesigned an old apartment of the XIX century located in Madrid, Spain. After demolish almost every interior wall of the apartment, they got an lineal space limited by two diaphanous rooms with multiple uses connected through a large corridor around two patios. Inside this rooms everything happens, like in daily life were objects, things, plants and people change. Photos by Miguel de Guzmán Read more [...]
Continue reading…

Enjoyed this post? Share it!

 
 

Ygne Summer House by Sandell Sandberg

Sandell Sandberg projected the Ygne summer house situated on the island of Gotland, one of Sweden most popular summer holiday spots. The house was build to recess into the natural environment. Floor to ceiling windows wrap the house from the entry facade into the inner courtyard, allowing the wooded exterior to become part of the interior landscape. The exterior uses a reich material palette of chinese tung oiled pine siding and decking, green painted siding and steel detailing. The interior Read more [...]
Continue reading…

Enjoyed this post? Share it!

 
 

Super Sense Spa by KUU

The Super Sense Spa, designed by architecture and design studio KUU, is three level spa located in Shanghai. An additional floor in steel was added and the staircase leading up lands at several platforms which are for the spa’s complementary purposes such as consultation, beauty treatment, manicure or pedicure. Photos by Jeremy San Via dezeen Read more [...]
Continue reading…

Enjoyed this post? Share it!

 
 

House in Badajoz by Murado & Elvira

The house, designed by Murado & Elvira, is like a box wrapped in white metal lines with rounded corners. The client desire to simultaneous contemplate the fire and the sunset, turning nature into a domestic object of affection. Sliding doors of pine wood act as shutters and are configured as a protective skin. In the living room and the porch, light is filtered by the sliding doors and is screened through the roof. The color is introduced as an accent on certain points, like in the bathroom Read more [...]
Continue reading…

Enjoyed this post? Share it!

 
 

Les Cols Restaurant and Pavilions by RCR Arquitectes

RCR Arquitectes designed, with a very appropriate use of materials, Les Cols Restaurant and Pavilions in Olot, Girona, Spain. The interior distribution was organized by defining two main axes set perpendicularly to each other. The longitudinal axis is the long, narrow dining area flanked by other small private dining areas and bathrooms, the cross axis which holds the restaurant’s main entrance, was equipped with another dining area, which directly overlooks the outside garden and a large Read more [...]
Continue reading…

Enjoyed this post? Share it!

 
 

Studio 13 by Street & Garden Furniture Co.

Australian firm Street & Garden Furniture Co. have renovated their office, an ex-warehouse space in Brisbane creating “A great place to hand out”. Considerations included where to place games tables, sound system, bar and balconies for Fridays afternoons and entertaining clients. The play of light though voids, derived from classic computer games, cherry blossoms and dappled light, create impromptu patterns day and night. Externally street art was commissioned to bring further life into Read more [...]
Continue reading…

Enjoyed this post? Share it!