Conversion House Grieder Swarovsky by Fuhrimann Hächler Architekten

Fuhrimann Hächler Architekten redesigned the house with modernistic character for a young couple, a gallery owner and an artist, located in Küsnacht, Zürich. The opening of a gallery for contemporary art in the ground floor not only revitalized the house but also transformed it into a partial, semi-public buildings that profited the whole surrounding residential area. This functional reorientation and the shift in the spatial program added an additional dimension to the house; an exciting Read more […]
Continue reading…

Enjoyed this post? Share it!

 
 

New Facebook Headquarters by Studio O+A

Studio O+A transformed an old lab facility into the new Facebook Headquarters, the restored complex now becomes a lab for measuring the intangibles of creativity and social interaction. The design employs color, partitions and strategic spatial mapping to the neighborhoods that make up Facebook’s city of workers. Meeting areas serve the function of a city’s public square. Via Plataforma Arquitectura Read more […]
Continue reading…

Enjoyed this post? Share it!

 
 

Villa Hesthagen by Reiulf Ramstad Arkitekter

Reiulf Ramstad Arkitekter projected a 350 square meter single family residence located in Asker, outside Oslo, Norway. The house is placed on a slope, that faces towards a field, with an entrance form the back side. One enters the house on the second floor where children bedrooms and the garage are located. The double-volume living area on the ground floor is specially designed to accommodate the owner’s grand piano and master bedroom with en-suite bathroom. The house is clad in Siberian Read more […]
Continue reading…

Enjoyed this post? Share it!

 
 

Inside A Smile Dental Clinic by 38n9w Arquitectura

Tiago Andrade Santos from 38n9w Arquitectura kindly send us a great project of a dental clinic called Inside A Smile. As you can see in the photos, it’s a futuristic dental clinic that has a unique atmosphere. The classic hall of the building really contrast with the green vinyl of the clinic, making you believe you entered another dimension. Read more […]
Continue reading…

Enjoyed this post? Share it!

 
 

CoolBoom v.4 Survey Results

Here are the results of the survey you took. First I want to thank all of you who took the time to take the survey. We really wanted you to be part of CoolBoom. As you already know, the general look will maintain the same. We want you to enjoy more of CoolBoom so we are going to stick with the photo layout but make them all bigger. Also, we are going to start including some products from time to time like at the beginning, but only if they are really worth it. And we will include a poll to Read more […]
Continue reading…

Enjoyed this post? Share it!

 
 

Weekend Links September 12

Ups! I forgot. Enjoy the weekend/monday links ;) Norman Foster Sketches The West Loop in Chicago is due for a Green Update. Architonic present a collection of 65 approved Bauhaus designs. A lovely pavilion that represents a Termite Mound. Interview to Michael Jantzen. A lightweight, attractive and sleek e-bike dubbed Mosquito. Rainbow Stairs that give color to the town of Wuppertal in Germany. Photos from Habitare 2009 in Helsinki, Finland. Read more […]
Continue reading…

Enjoyed this post? Share it!

 
 

Jackie Restaurant & Club by Dam & Partners Architecten

Dam & Partners Architecten designed the interior for Jackie, a magazine-related restaurant club in Rotterdam, Netherlands. The club embraces a total concept of nightlife, meeting people and dining. Its interior is a celebration of contrasts like the cheerful colors combined with somber black or the glamorous lighting effects contradicted by a rough wooden floor. The round forms and undulating lines in the club area stand out against the rigid straight forms in the restaurant, with its large Read more […]
Continue reading…

Enjoyed this post? Share it!

 
 

Petting Farm by 70F Architecture

70F Architecture projected the petting farm for the city of Almere, Netherlands, on the exact location where the old farm used to be, before burning down in the early 80’s. Built on the remaining foundation, the wooden box has an open facade system for the upper half of the building, allowing the wind to ventilate the whole farm continuously. Half of the building is the stable, while the other half consists of toilets, storage and on the second floor an office and storage. There are no Read more […]
Continue reading…

Enjoyed this post? Share it!

 
 

Screen Apartment by Alfredo Sirvent

Alfredo Sirvent designed a spacious, bright and convertible apartment in Madrid. The long hallway presented a great opportunity to create a convertible apartment depending on the owners needs. A series of maple wood screens can open or close different spaces of the apartment, making it able to include the hallway to the rooms, closing the rooms or even creating an open space. Photos by Santos-Diez / ClicarQ Read more […]
Continue reading…

Enjoyed this post? Share it!