PostPanic Office

Maurice Mentjens Design projected the new office for PostPanic, a design / animation studio and a production company. When PostPanic decided to move to a new building in Amsterdam, they wanted an interior that not only would be pleasant and workable, but also inspiring, and a reflection of the studio’s creative and headstrong mind. In the briefing, functionality was the biggest priority. To ensure a constant quality, PostPanic purposely chooses to produce, direct, design and animate in-house Read more [...]
Continue reading…

Enjoyed this post? Share it!

 
 

Parliament Office

This is the new office headquarters interior of Parliament Design, a creative company in Portland, Oregon. The design features a number of pieces made from salvaged and reclaimed materials, including salvaged pizza ovens, street signs and wood from of crates, a barn and a church. Photos by Lincoln Barbour Via Contemporist Read more [...]
Continue reading…

Enjoyed this post? Share it!

 
 

Ala Moana House

Omiros One Architecture, O1A, designed this five bedroom luxury residence that commands endless ocean views form atop a steeply inclined site on Hamilton Islands in the heart of Australiaís Great Barrier Reef. The Ala Moana house, that takes its name form the Hawaiian term “ocean pathways”, combines a relaxed tropical resort ambience with luxury, sophistication, privacy and tranquility. Here is the project concept: The architectural design process involved meeting all objectives of the Read more [...]
Continue reading…

Enjoyed this post? Share it!

 
 

Scala Vinoteca

Kokkinou – Kourkoulas Architects projected Scala Vinoteca, a real metropolitan diamond and the newest entry into mature wining and dining located the very fashionable and fabulous heart of Athens, in Kolonaki. With a strong resemblance to Spanish vineries, they gave the place a simple character and strong attitude through the use of simple materials such as wood and aluminum. But the leading role here is for the fiberglass shell chairs by Eames. Photos by George Fakaros Via Read more [...]
Continue reading…

Enjoyed this post? Share it!

 
 

Weekend Links January 22

Mondrian’s Pound Cake The winners of Wallpaper’s Design Awards 2010. The enchanted world of the Design Circus. A Frozen Tribute to Arne Jacobsen and Poul Kjaerholm. Design Museum announces shortlist for Brit Insurance Design of the Year. Video of the MVRDV’s Silodam Building. All about Chairs for Kids exhibition. Pink Ghost is a sculptural transformation of a public space. A giant disco ball for La Maitresse de la Tour Eiffel installation. 2 (or 3Ö) questions Read more [...]
Continue reading…

Enjoyed this post? Share it!

 
 

VitraHaus

Over the past few years Vitra has aquired a wide-ranging Home Collection. The quantity and variety of objects by many different designers led to the idea of building a showroom to present the items to the public. Herzog & de Meuron designe the VitraHaus to display the Vitra Home Collection. The building also has some additional space to be used as an exhibition venue for selected parts of the collection or even as an extension of the Vitra Museum itself. A shop, a cafe linked to the outside Read more [...]
Continue reading…

Enjoyed this post? Share it!

 
 

NOOK Stool

VIAL’s very first piece of furniture NOOK is now being officially presented at the IMM Cologne. NOOK is a statement. Itís shape establishes a symbiosis of itís curvature and rectilinearity. A sculptural emergence full of vitality with a high profile. The stool is made out of one piece of the innovative plastic VarioLine. Learn more about NOOK Read more [...]
Continue reading…

Enjoyed this post? Share it!

 
 

Residance O

Andrea Tognon Architecture refurbished an old building from the 70′s located int he countryside of Teolo in Italy. Here is the project concept: The building we were call to refurbish was built in the 70′s as imitation of vernacular architecture of the Veneto countryside area. Was looking pretty fake. The floor plan was a square where a corner was missing (so was an L shape). The roof was a concrete slab jutting out in a very inelegant and bad proportionated way. So we decide to add the Read more [...]
Continue reading…

Enjoyed this post? Share it!