The Way Out Office

Design Systems Ltd. designed an industrial like office in Hong Kong with a total floor area of 300 square meter. Here is the project description: Clients help us to understand their customers, competitors, originations, and marketplace; in turn, we try to emphasize their distinctiveness by creating meaningful, aesthetically pleasing, and enduring design solutions. This office is located in Hong Kong with a total floor area of 300 sqm. As service provider, the client’s specialty Read more […]
Continue reading…

Enjoyed this post? Share it!

 
 

Gable House

FORM / Kouichi Kimura Architects designed an open and tranquil space with a concrete wall to interrupt lines of sights and noises from the heavily traveled road. The top and bottom of the hanging wall are opened. The light that goes through the top opening is projected on the wall, and the reflected soft light is introduced into the room. The bottom opening is designed to view the yard. The two walls play a role in extending visual expansion into the inside of the house while protecting privacy. The Read more […]
Continue reading…

Enjoyed this post? Share it!

 
 

Elektra Bakery

Studioprototype Architects designed the small family-run bakery called Elektra located in Edessa, Greece. Here is the project description: The shop is small, covering only thirty-five square metres and occupies a strategic corner on the main pedestrian high street. Working with a narrow, linear floor plan a rigorous language was developed for the shop based on a long marble food counter acting as a monolithic focal point of the spatial arrangement. Light and luminosity flood the interior Read more […]
Continue reading…

Enjoyed this post? Share it!

 
 

Sandhills Road House

Fearon Hay Architects designed a stylish house in the Great Barrier Island, a relaxed holiday destination. Here is the project description: Drawing inspiration from the idea of two sheds linked by stretched tarpaulin, the house consists of two habitable areas joined by an expansive floating pavilion. Wide expanses of sliding glass doors and adjustable blinds allows the pavilion to respond to different environmental conditions while providing the location for eating, dining and relaxing Read more […]
Continue reading…

Enjoyed this post? Share it!

 
 

Brouwersgracht Loft

Remco Wilcke of CUBE Architecten and his partner Marloes van Heteren of SOLUZ Architecture designed this distinctive loft located on the first floor of a historic warehouse in the center of Amsterdam. When they found the monument it was still in use as a warehouse, as two separate long and dark rooms of 100 square meter each. They bought the place and hoped the council would let them change the status to “dwelling”, which they did after all the plans were submitted. So in 2008 the old warehouse Read more […]
Continue reading…

Enjoyed this post? Share it!

 
 

Weekend Links January 22

2 (or 3…) questions for Robert Brunner. Architecture critic of the Financial Times interviews Rem Koolhaas. Former Nokia CEO to lead World Design Capital Helsinki 2012 committee. AIA Honor Awards 2011. Video of the Musealization of the Archaelogical. AIANY Design Awards 2011 call for submission. AD interviews Thomas Phifer. Solar Decathlon moved from the National Mall. 1st and 2nd prize winners of Atlantic City Boardwalk Holocaust Memorial. Patricia Urquiola Read more […]
Continue reading…

Enjoyed this post? Share it!

 
 

Ruiz-Maasburg Penthouse

Spanish architect Héctor Ruiz-Velázquez designed the interior of this black and white penthouse in Madrid. Here is the project description: The conquest of the square meter has become one of the major concerns of our times. The unaffordable prices and the shortage of living areas in the city have called for a redefinition of the spaces we live in. In this attic of only 60 square meters inside and 50 square meters of terrace/patio in the center of Madrid, we tried to use every centimeter Read more […]
Continue reading…

Enjoyed this post? Share it!

 
 

House in Boevange

Metaform Architects designed this three level 280 square meter house in Boevange, Luxenbourg. Here is the project description: The height, volume, garage ramp, entrance, bearings and driveway have been defined by the municipal regulations. All these regulations have blurred the interior distribution and organization (use of split-levels, stairs, landings…). To avoid making the reading of this project even more complicated, we created a sober volume with the use of only two materials Read more […]
Continue reading…

Enjoyed this post? Share it!

 
 

Oscar Niemeyer’s Refurbishment

This is Oscar Niemeyer’s Refurbishment, a masterpiece brought to life by the talented creators Felipe Hess and Renata Pedrosa. This project entailed the conversion of an original devised three bedroom interior into an open space contemporary loft. A loft with fluid circulation and grand social spaces with no permanent partitions. In order to achieve this openness the architects cleverly divided the private from the social spaces by the introduction of a central block dividing the two activities. Read more […]
Continue reading…

Enjoyed this post? Share it!

 
 

Weekend Links January 14

Spread the Ashes of the Colors Installation Robert A.M. Stern wins the Driehaus Prize. Interview with Wang Shu of Amateur Architecture Studio. Interview with professor of urbanism Witold Rybczynski. Orgatec 2010 Interviews by Architonic. AD interviews Craig Konyk of kOnyk Architecture. Will We Ever Get Out of This Hole? report. Video tour through Frank Lloys Wright’s Taliesin West. Barcelona Botanical Garden by Carlos Ferrater video. A guide To Become an Architect Read more […]
Continue reading…

Enjoyed this post? Share it!