Dom Studio

Dom Arquitectura projected their own new studio creating an open interior space visually connected to the street and the garden outside. Project description: The place previously used as a store was completely isolated from the outside. The first action we take, is to open the interior space, both the street and the garden outside, so we designed a completely open iron carpentry without studs, continuous glass, providing natural light throughout the space. All the iron is dark graphite Read more […]
Continue reading…

Enjoyed this post? Share it!

 
 

Seongbukdong Residences

Joel Sanders Architect, in collaboration with Haeahn Architecture, designed 12 sustainable houses in the exclusive Seongbukdong district of Seoul. Project description: Taking advantage of its steeply sloping site, the project weaves together building and landscape, natural and synthetic materials, and indoor and outdoor spaces. Our design approach staggers the dwellings so that each unit enjoys unobstructed views of a wooded valley, framed in the foreground by its neighbor’s planted Read more […]
Continue reading…

Enjoyed this post? Share it!

 
 

Casa G

Gudmundur Jonsson Arkitektkontor designed this vacational house respecting the landscape that surrounds the house. Project description: The concept of Casa G is based on reading and feedback to the landscape it exists on. The characteristic landscape situation and view differences distinctively in each direction. Towards south the view to the sea and islands, towards north the characteristic triangular mountain, towards east the glacier and towards west the river and canyon. Those Read more […]
Continue reading…

Enjoyed this post? Share it!

 
 

The IbsenMuseum

Gugmundur Jonsson Arkitektkontor designed the exhibition space for the IbsenMuseum in Oslo. Project description: The exhibition space was under renovation when the Architect first entered the room for inspection, Tapestry, suspended ceilings and system walls from an office from the 80´s was torned down. What was left was a very rough and “stripped” “appartment-structure” with a filthy wall-panel, brick walls with condemned plaster and an original wooden floor that was distorted Read more […]
Continue reading…

Enjoyed this post? Share it!

 
 

Media Academy

COEN! designed a colorful pixel landscape for the Media Academy, a leading training institute for the media located in a stately villa at the Media Park in Hilversum, Netherlands. Here is the project description: This beautiful building has been renovated to restore its original glory. The interior was designed by COEN! to create a harmonious whole. All the walls and window casings are white, which is reminiscent of the purpose originally served by the building as an asthma treatment centre. Read more […]
Continue reading…

Enjoyed this post? Share it!

 
 

La Cabanya Nursery

SAU Taller d’Arquitectura designed La Cabanya, a nursery with park attached in the city of Torelló, Spain. Project description: The approach to the nursery is on the basis of the land surface separated from the urban park of the same name. This place is chosen because is slighty higher than the elevation level of the rest of the park so the equipment has views of its surroundings. 
The program is laid out in three intertwined parts: space for classrooms, management and services, and Read more […]
Continue reading…

Enjoyed this post? Share it!

 
 

Apartment in Zaragoza

One of A-cero latest work is an alteration of a duplex apartment located in Zaragoza. The duplex apartment was in a very bad condition before the A-cero’s improvements, so it was necessary to make a radical alteration. A-cero bets on white as the main color in the apartment in order to get the maximum light and spaciousness. Bright colors are only for decoration pieces like paintings. Read more […]
Continue reading…

Enjoyed this post? Share it!

 
 

House Am Oberen Berg

Alexander Brenner Architekten designed this spectacular house located in Stuttgart with fantastic views over the pool towards the valley. Project description: When approaching the building via the access road an in-depth layered picture is discernible. The northeast side of the house is an addition/a combination of white cubes. Each of them is recognizable as an individual structure when viewed from close up, but seen from a distance, they merge to form a unified whole. As you enter Read more […]
Continue reading…

Enjoyed this post? Share it!