55 Blair Road by Ong&Ong

55-Blair-Road1

Ong&Ong created a light open living space for the house promoting the inside/outside.

The restored traditional art deco style facade of the property envelops the new living space. The entire second floor in the main section of the house had been allocated for a master bedroom/study with a suite bathroom. To maintain the height of the second floor a mezzanine space was created to accommodate an additional guest bedroom. A main spiral staircase ascends to the attic, creating a circulation and spatial break in the bedroom areas.

A large courtyard divides the two sections of the house allowing for maximum light to penetrate the living spaces. Aluminum wall cladding wraps around the void. The first floor employs flexible glazed walls that lead directly to the pool. When both sides of the glazed partitions are open the first floor becomes one large ideal place to relax.

The rear section of the house accommodates the kitchen space, a powder room, the maids’ room and a roof terrace. A spiral staircase links these spaces.

55-Blair-Road2

55-Blair-Road3

55-Blair-Road4

55-Blair-Road5-155-Blair-Road5-2

Photos by Derek Swalwell

55-Blair-Road6

Via ArchDaily

Enjoyed this post? Share it!

 

4 thoughts on “55 Blair Road by Ong&Ong

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *