Bahia Azul House by Cecilia Puga

Cecilia Puga designed this unusual house located in Los Vilos, Chile, overlooking the sea.

The structure is about three monolithic containers of simple bay in reinforced concrete were designed with a layout of perforations in series, in which repetition and intervals allowed for versatility. A spiral staircase made of prefabricated cement was incorporated to vertically connect the upper volume that contains the living room and the kitchen-dining room.

As the house had to accommodate a numerous family of different generations, it was decided that each activity of the house would be dissected to separate the bedrooms, kitchen-dinning room and living room into three autonomous pavilions so as to ensure total independence among them.

Photos by Cristobal Palma

Enjoyed this post? Share it!

 

8 thoughts on “Bahia Azul House by Cecilia Puga

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *