Black House

BlackHouse1

Bakers Architecten designed a complex containing six apartment with semi-underground parking and the new premises of Baker Architecten in Utrecht.

The building is a contemporary addition to an existing urban fabric, in which the notion of “living above work” has been accentuated by placing the dwellings in a solid volume on top of a glazed podium.

An internal courtyard has been created by placing the black volume that contains the various maenad of access for the complex. The semi-underground car park is reached via a ca parking lift, while a communal staircase leads to the walkways along which the apartments are suited. The wide walkways also serve as outdoor space for the dwellings.

BlackHouse2

BlackHouse3

BlackHouse4

BlackHouse5

BlackHouse6

BlackHouse7

BlackHouse8

Via Architecture Lab

Enjoyed this post? Share it!

 

2 thoughts on “Black House

  1. The building is a contemporary addition to an existing urban fabric, in which the notion of “living above work” has been accentuated by placing the dwellings in a solid volume on top of a glazed podium.

    Wow thats so cool.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *