Box House by Alan Chu & Cristiano Kato

box-house1

Alan Chu & Cristiano Kato projected this small construction with a simple program located on an island of the North coast of Sao Paulo, Brazil.

The old existing one-story house becomes a new building with 2 floors. The 3×5 meters white box is supported on one side by an existing retaining wall and on the other by a wall built with stones, a characteristic of local constructions.

The wood used on some doors, windows, staircase, shelves and furniture are leftovers used to mold the white box made of reinforced concrete.

box-house2-1box-house2-2

box-house3

box-house4

box-house5

Photos by Djan Chu

box-house6

Via Plataforma Arquitectura

Enjoyed this post? Share it!

 

8 thoughts on “Box House by Alan Chu & Cristiano Kato

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *