Casa Barone

Casa-Barone1

WRB transformed an existing summer house on a sloping ground into a property with good sun conditions and flat areas.

The house, located in the city Ingarö-Evlinge, east of Stockholm, is mostly dug into the slope, creating a large horizontal platform in ground level. Half of this platform is taken up by the upper floor of the building, the other half remains as open outdoor terrace in direct connection to the kitchen inside.

Next to the kitchen is the living area, which, from its elevated position, faces the water view as well as the upper half of two large oak trees. The studio, or rather a place for inspiration and creation of precious art, makes an abrupt change to its traditional Swedish pitched roof neighbors.

The building glitters as a golden shrine penetrated with large black windows as it sits in the rocky slope in between sculptural pine trees.

Casa-Barone2-1Casa-Barone2-2

Casa-Barone3

Casa-Barone4

Casa-Barone5-1Casa-Barone5-2

Casa-Barone6-1Casa-Barone6-2

Photos by Åke E:son Lindman

Casa-Barone7

Via Plastolux

Enjoyed this post? Share it!

 

4 thoughts on “Casa Barone

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *