Conversion House Grieder Swarovsky by Fuhrimann Hächler Architekten

House-Grieder-Swarovsky1

Fuhrimann Hächler Architekten redesigned the house with modernistic character for a young couple, a gallery owner and an artist, located in Küsnacht, Zürich.

The opening of a gallery for contemporary art in the ground floor not only revitalized the house but also transformed it into a partial, semi-public buildings that profited the whole surrounding residential area.

This functional reorientation and the shift in the spatial program added an additional dimension to the house; an exciting hybridism and the opportunity to reinterpret many of the rooms.

The architects amplify and even accentuate the rudimentary remnants of the original architecture, particularly elements such as the curved staircase or the concrete slats.

The design of the new built-in kitchen elements and furniture consciously are a juxtaposition of individual freely rounded form in order to contrast with the strict orthogonal geometry in the organization of the floor plan.

House-Grieder-Swarovsky2-1House-Grieder-Swarovsky2-2

House-Grieder-Swarovsky3

House-Grieder-Swarovsky4-1House-Grieder-Swarovsky4-2

House-Grieder-Swarovsky5

House-Grieder-Swarovsky6

House-Grieder-Swarovsky7

Via Blue And Studio

Enjoyed this post? Share it!

 

4 thoughts on “Conversion House Grieder Swarovsky by Fuhrimann Hächler Architekten

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *