Courthouse in Sant Boi by BAAS Arquitectes

court-in-sant-boi1.jpg

BAAS Arquitectes designed this vertical components of concrete sheets for the new Courthouse in Sant Boi, Barcelona, presenting a new king of building, emulating the volumes of law books found on the walls of lawyers’ and notaries’ offices.

The concrete sheets are built from different distances and different angles, in some cases to favor views from inside and, in other cases, to prevent being seen from outside.

The hearing rooms are on the ground floor, with a direct connection to the public space, while the judicial offices are on the upper floors. There are four areas in each corner which allow separate access for judges, lawyers, defendants and the public.

court-in-sant-boi2-1.jpgcourt-in-sant-boi2-2.jpg

court-in-sant-boi3.jpg

court-in-sant-boi4-1.jpgcourt-in-sant-boi4-2.jpg

court-in-sant-boi5.jpg

Enjoyed this post? Share it!

 

One thought on “Courthouse in Sant Boi by BAAS Arquitectes

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *