Edge House


Apolo Architects recently completed this house for a middle aged couple located in Sendai, Japan.

The site is situated on a corner lot, with high levels of traffic. To resolve this issue the architects created a surrounding perimeter fence, which is part of the building itself. The reinforced concrete white outer wall os the facade has been covered in photocatalytic paint, keeping in mind aesthetics.

The ground floor consists of the dining space which faces the front yard and the living room, which leads to the outside deck space.

The small courtyard leads to the upper section of the house which then becomes the entrance hall and functions as a center of the house. It also consists of balconies and a rooftop garden.






Via designboom

Enjoyed this post? Share it!


2 thoughts on “Edge House

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *