Family House in Obama

Family-House-in-Obama1

Suppose Design Office recently finished a family house in the city of Obama, in the Fukui prefecture on the sea of Japan.

The client – the director of a clinic opposite the house – wished to combine openness on the ground floor to allow for parking spaces for this clients with a more protected first floor living spaces.

Kitchen space, bathrooms, study corners and storage are strategically placed at the perimeter of the site to form a buffer around the living areas and bedrooms. Light and air are allowed in through the insertion of courtyards with glass-framed walls between the rooms.

The use of identical floorboards in internal and external areas, running along the length of the house, give a strong interaction between inside and outside, creating one continuer connected space.

Family-House-in-Obama2

Family-House-in-Obama3

Family-House-in-Obama4-1Family-House-in-Obama4-2

Family-House-in-Obama5

Family-House-in-Obama6-1Family-House-in-Obama6-2

Family-House-in-Obama7-1Family-House-in-Obama7-2

Family-House-in-Obama8

Photos by Toshiyuki Yano

Via yatzer

Enjoyed this post? Share it!

 

3 thoughts on “Family House in Obama

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *