Field Chapel in Bödigheim

Field-Chapel1

The students of the College of Architecture at the Illinois Institute of Technology, in collaboration with Ecker Architekten, designed and executed the ecumenical church in Bödigheim, Germany.

The task of the design was to create a place of spirituality and quite reflection, but also a place that welcomes hikers and cyclists who appreciate a rest stop that has a sense of beauty.

The structure is visible from afar but can only be reached by foot or by bicycle via a steep country lane. A narrow footpath leads between an existing hedge and the blank tower facade to a small gravel forecourt, which is bounded on two sides with massive benches made of local limestone. A brick platform rises from this forecourt, upon which visitors enter a closed patio and ultimately the sanctuary. Surrounded by four closed walls, views are limited to the sky and the tower, which encloses the chapel sanctuary.

You can read the whole story of the chapel here.

Field-Chapel2

Field-Chapel3-1Field-Chapel3-2

Field-Chapel4-1Field-Chapel4-2

Field-Chapel5

Photos by Brigida Gonzalez

Field-Chapel6

Via DesignCrave & ArchDaily

Enjoyed this post? Share it!

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *