Fredensborg House

Fredensborg-House1

NORM Architects recently completed this house located on a sloping property north of Copenhagen, built on five small plateaus connected by steps, reflecting the shape of its surrounding terrain.

As you enter the central hall of the house a grand staircase welcomes you to the highest point of the property, consisting of three different plateaus connecting the master bedroom, the living area, kitchen and dining area that connects serenely in one continuous space. The different areas of the house are divided by volumes of brick that contains the kitchen and fireplace which also serves as room dividers. The spacious staircase is greatly inspired by the main pedestrian street in small villages and serves as a natural gathering place in the house and attracts activity in its space.

The lowest plateau of the house contains the dining area and a small washroom. It is divided from the kitchen area by a noticeably grey brick wall with broad steps on each side, dividing the room into three sections. There is one wide central window corresponding the exact length of the huge custom made Corian dining table, flanked by double doors facing the garden on each side. The grass from the outside is at precise measure right by the border of each window frame, this brings in the feel of nature visually.

The House is structured around 2 axes; the central staircase going from north to south following the form of the sloping terrain, and the axes on the middle plateau from the kitchen to the east to the living room towards the west.

Read the entire description here.

Fredensborg-House2

Fredensborg-House3

Fredensborg-House4

Fredensborg-House5

Fredensborg-House6

Fredensborg-House7

Fredensborg-House13

Fredensborg-House9

Fredensborg-House10

Fredensborg-House11

Fredensborg-House8

Fredensborg-House12

Via Contemporist

Enjoyed this post? Share it!

 

3 thoughts on “Fredensborg House

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *