Gable House

Gable-House1

FORM / Kouichi Kimura Architects designed an open and tranquil space with a concrete wall to interrupt lines of sights and noises from the heavily traveled road.

The top and bottom of the hanging wall are opened. The light that goes through the top opening is projected on the wall, and the reflected soft light is introduced into the room. The bottom opening is designed to view the yard. The two walls play a role in extending visual expansion into the inside of the house while protecting privacy.

The casing of the opening is raised a little from the floor. It is designed so that people spontaneously gather and stay around while sitting on or using it as a table.

The vertical intense light from the top light in the living room, combined with the horizontal line of sight controlled by the two walls and the soft light reflected from the hanging wall, realizes the open and tranquil habitation space.

The volume with the simple gable roof, which is determined for snow accumulation, incorporates the expanding inner space of the highly calculated design.

Gable-House3

Gable-House4

Gable-House5

Gable-House6

Gable-House7

Gable-House8

Gable-House9

Photos by Takumi Ota

Gable-House10

Via ArchDaily

Enjoyed this post? Share it!

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *