Glenburn House by Sean Godsell Architects

Sean Godsell Architects projected the Glenburn House, located in Glenburn, Australia, looking like a ship slicing through swells of earth.

Flexible steel grilles, which can be adjusted to balance insulation and views, create a perfect box wrapping the house in a second skin.

The house can be entered via the garage or through the formal entry, which cuts through the plan along a central axis and leas to another opening on the other side of the building.

The living and dining space faces the landscape on its northern side. The southern side is partially banked in the earth to shield it from the sun. Panels in the main living area hide kitchen, storage, and laundry, and the entrance to the master and guest bedrooms and bathrooms.

Photos by Earl Carter

Via materialicious

Enjoyed this post? Share it!

 

3 thoughts on “Glenburn House by Sean Godsell Architects

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *