Hof House by Studio Granda

hof-house1

The Hof house designed by Studio Granda is located less than 100 km from the Artic Circle.

Externally the house rises from the tufted site as a series of sheer cedar and concrete walls that will weather according to the vagaries of the elements. The displaced grass of the fields is reinstated on the roof and the surrounding meadow is cut and folded in earthworks of turf and stone that opens ways to the entrance and terraces. Telegraph poles were used as a sun/privacy screen to south-facing windows.

Internally, hexagonal basalt stone is used throughout the living and circulation areas. Most internal walls are of raw or painted concrete and the ceilings, doors and other carpentry are predominately of oiled sawn oak with steel details. In a gesture of refinement and escape the kitchen and bathrooms enjoy marble surfaces suggestive of more habitable latitudes.

hof-house2

hof-house3hof-house3-2

hof-house4-1hof-house4-2

hof-house5

hof-house6-1hof-house6-2

Photos by Sigurgeir Sigurjónsson

Via DigsDigs

Enjoyed this post? Share it!

 

4 thoughts on “Hof House by Studio Granda

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *