House 9×9 by Titus Bernhard Architekten

9×9-house1.jpg

Titus Bernhard Architekten designed the 9×9 House that looks like a live-in sculpture with its unconventional curtain wall and rood made of “gabions”, or rubblestone-filled baskets.

The design was inspired by Herzog & de Meuron’s Napa Valley winery. This enormous mass (40 tonnes) has a buffer effect in winter and summer. The rainwater flows instead down a waterproof membrane behind the layer of stones. Inside, the house is unexpectedly spacious, the visual links between all levels creating a flow of space.

9×9-house2.jpg

9×9-house3.jpg9×9-house4.jpg

9×9-house5.jpg

Via materialicious & Judit Bellostes

Enjoyed this post? Share it!

 

3 thoughts on “House 9×9 by Titus Bernhard Architekten

  1. Can someone explain why a normal house becomes good architecture the moment you shave off the eaves and wrap the entire thing in the same sheathing? I like it, I just don’t know why. Where did this phenomena come from?

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *