House in Boevange

House-in-Boevange1

Metaform Architects designed this three level 280 square meter house in Boevange, Luxenbourg.

Here is the project description:

The height, volume, garage ramp, entrance, bearings and driveway have been defined by the municipal regulations. All these regulations have blurred the interior distribution and organization (use of split-levels, stairs, landings…).

To avoid making the reading of this project even more complicated, we created a sober volume with the use of only two materials and colors.

The back side is facing south; the use of a flat roof at the rear allows the penetration of direct sunlight into the north oriented rooms. As the terrain is steep, the master bedroom was located in the basement, which allows a direct access to the garden.

House-in-Boevange2

House-in-Boevange3

House-in-Boevange4

House-in-Boevange5

Photos by Steve Troes Fotodesign

House-in-Boevange6

Via ArchDaily

Enjoyed this post? Share it!

 

4 thoughts on “House in Boevange

  1. La sencillez lo mas difícil de lograr, en la arquitectura estupendo trabajo, armonía, proporción, función, exquisitamente agradable.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *