House of Reticence

House-of-Reticence1

FORM / Koichi Kimura Architects designed the house on a triangle site in Shiga, Japan.

The building is composed of the echelon volume successive along the site form, and a high wall. The landscape-oriented facade, which is one of the external features, allows people’s line of sight to be introduced in the horizontal direction.

The interior space design also takes advantage of the site width. On the first floor the entrance hall is located at the center. On its both ends are the spot gardens that are allocated in the spaces separated by the Japanese room on the irregular site form. On the second floor the living room and the balcony are laid out on both ends. In addition, the ceiling of the living room is designed to be higher to intensify visual expansion.

The opening at the upper side of the living room, as well as the glass wall on the balcony where a bench is furnished, is one of the elements that produce a sense of openness.

House-of-Reticence2

House-of-Reticence3

House-of-Reticence4

House-of-Reticence5

House-of-Reticence6

House-of-Reticence7

House-of-Reticence8

House-of-Reticence9

Photos by Takumi Ota

Via ArchDaily

Enjoyed this post? Share it!

 

4 thoughts on “House of Reticence

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *