Kanno Museum by Atelier Hitoshi Abe

Located in a small town of Shiogama, Japan, with a view of the Pacific Ocean, Atelier Hitoshi Abe designed a private art museum intended to permanently display eight sculptures owned by the client.

Rather than a white cube able to accommodate any type of exhibition, they aimed to design a unique landscape, and specific places for exhibiting each of the sculptures.

Within the predetermined 10x12x10 meter volume, the architecture was given form by creating the eight spaces as if inflating them like soap bubbles. This form is defined by balancing the conditions that give rise to the boundary surfaces of each cell, which are formed by the internal pressures of the small spaces within the large space of the entire building.

Visitors may experience the eight sculptures while moving around the cells.

Enjoyed this post? Share it!

 

6 thoughts on “Kanno Museum by Atelier Hitoshi Abe

  1. I have to say that is the worst choice of exterior texture on a building I’ve ever seen. I left my feed reader just to say that.

  2. Corten steel for the exterior (rusted finish), and all steel welded interior. They had skilled steel welders from the ship building industry put this museum together

  3. I think this is worse than the worst of Gehry or Libeskind mentioning that they are as good as Nif-Nif and Nuf-Nuf.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *