L House by Philippe Stuebi

l-house1

Philippe Stuebi designed an expressive volumetric as a result of the particular form of the plot located in Bakus, Zurich.

The concept was to string together the requested spaces to one movement going through the house. Each room receives its completely specific character in size and form: conical entry are with wardrobe and guest wc, large cubic double-story entrance hall, triangular loggia as color area, double-story inside rounded library which is downstairs three sided glazed, etc.

The groundfloor walls consists of large washed-out concrete elements which are interrupted by space-high glazings. The three-sided glazing of the library in the ground floor is mirrored-glass. Depending upon the time of day and lighting conditions you can see the stored books or the reflected garden.

The upper floors are implemented in bright lime rendering and the glazings in nature-anodized aluminium.

l-house2

l-house3

l-house4-1l-house4-2

l-house5

l-house6-1l-house6-2

l-house7-1l-house7-2

Photos by Dominique Marc Wehrli

l-house8

l-house9

Via DigsDigs

Enjoyed this post? Share it!

 

4 thoughts on “L House by Philippe Stuebi

  1. I don’t usually like this kind of houses (and by “kind” I mean modern, angular) but I love this one! I love the windows, the shelves and the colours :)

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *