Long Tall House by Spacespace

long-tall-house1

Spacespace designed this long tall house of five floors that occupies a narrow plot in Tokyo, Japan.

The two basement floors are build in concrete to resist soil pressure, while the three upper floors are made of wood for lightness and economy. The first floor has a bedroom, bathroom and parking. The second floor has a terrace, living room, dining room and kitchen.

The house includes two buildings, one is like a long row house and the other one is like a tall tower. The south and north facades have a large translucent window and a aluminium wall which slide “up and down” manually by counter weigh mechanics.

long-tall-house2-1long-tall-house2-2

long-tall-house3-1long-tall-house3-2

long-tall-house4

long-tall-house5

long-tall-house6-1long-tall-house6-2

long-tall-house7-1long-tall-house7-2

long-tall-house8

long-tall-house9

long-tall-house10

Photos by Koichi Torimura

Via dezeen

Enjoyed this post? Share it!

 

3 thoughts on “Long Tall House by Spacespace

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *