Ninetree Village by David Chipperfield

David Chipperfield designed this luxury housing development located in a small valley, bordered by a dense bamboo forest, near the Qiang Tang River in Hangzhou, China.

Twelve individual volumes are arranged in a chessboard pattern to create the maximum amount of open space for each building. The buildings adapt to the topography, creating a flowing landscape through a slight turning of the blocks. All buildings are linked to an underground car park, enabling the site to be free from vehicles above ground.

There are six types of building differing in size and floor plan depending on the location, view and light conditions. Each building contain five generously proportioned apartments with approximately 400 square meters.

The floor plan concept creates a flowing interior space defined by solid elements which accommodate auxiliary functions. The selection of materials for the living and sleeping areas provides an elegant, calm atmosphere, while the enclosed elements are envisaged as cabinets using precious traditional materials.

Via MATERIA

Enjoyed this post? Share it!

 

4 thoughts on “Ninetree Village by David Chipperfield

  1. Hmm the living room looks nice but I’m not too sure about those bars outside… it gives them impression of a luxury jail cell

  2. :D i was thinking the same thing about the bars? If you ask me it seems to be one of the main defining marks of the building…but why?????? I dont like them.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *