Oporto House

Oporto-House1

Hoffice Architecture renovated this house located in the city of Oporto, Portugal.

Here is the project description:

The program content and management of same for pre-existing claims to meet the expectations expressed by the client so that it is possible to constitute a dwelling type T4 within certain parameters. 


The existing building, for his image structured, architecturally defined, and its close relationship with the adjacent facades of the project was provided to maintain the façade subjecting it to only the necessary adjustments resulting from the introduction of a new range in order to be able the car access to the interior of the new housing so as to maintain existing coverage while maintaining unchanged quota overhang that allows the maintenance of the existing fence.



It is intended that this new facade will be integrated into existing materials in compliance with either predominant either formal relationship with the other spans. The programmatic increase compared to the situation culminated in the demolition of existing dwellings, the rear facade and the introduction of a new floor, and the compatibility of the facade with the new program required the adoption of solutions as the platform lift for parking the car so as the lowering of the quota implementation of the new construction is going to consist of one floor below the quota threshold and two floors above it, without, however, neglecting relations with the public place by making it a constituent part of the project by the way they enhances the dialogue between it and the different levels and functions of the proposed construction. 


So, he devoted himself to the second floor of this proposal to function ‘sleep’, consisting of two bedrooms, one bathroom and one suite. The suite, oriented to the East and in total harmony with the existing openings intended for the couple and the other two quarters, fully similar, oriented to the West and in constant visual contact with the street, the children. 


In the new Level 0, limited to the current area of deployment of the property, developed the space for parking, health support, kitchen and dining room, devoting the space to lounge and first floor office to the new (intermediate). These new floors, in how they articulate with each other and the street at first and the second floor a second time, seek to respond to customer expectations, restructuring the organizational and functional re-qualifying the “image” of the new housing.

Oporto-House2

Oporto-House3

Oporto-House4

Oporto-House5

Oporto-House6

Oporto-House7

Oporto-House8

Oporto-House9

Oporto-House10

Oporto-House11

Oporto-House12

Photos by Pedro Barbosa & Ricardo Dias Pinto

Oporto-House13

Enjoyed this post? Share it!

 

One thought on “Oporto House

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *