Out of the Box House by Cadence


Cadence designed a residence in Bangalore, India, which features cast-concrete external walls decorated with perforations.

Taking the classic diagram of the traditional courtyard house, they moved the court to the corner to create new spatial and formal effects. Incorporating the “outside” inside, the living room and the bedrooms feel much bigger and have a sectional relationship with the open to sky court.

The courtyard is further articulated by placing a sculptural elements that would serve as an informal dining area as well as a tub for housing a tree.






Photos by Clare Arnie

Via dezeen

Enjoyed this post? Share it!


3 thoughts on “Out of the Box House by Cadence

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *