Rio Blanco Valley Residence by Antoine Predock Architect

rio-blanco-valley1.jpg

Located near the Rio Blanco River Basin in a high mountain area, Antoine Predock Architect projected a house forming an entwined, sheltering accumulation of logs.

Intended as a retreat for the client, the house manifests the shelter of the grove in the realm of the senses, where large planes of glass allow for a constantly changing view of pines.

The kitchen, dining and living spaces are one continuous high space. Lofted above, a guest bedroom and workroom look down into the space. The private spaces of the house are reached via glazed catwalk. The master bedroom is high and close to the pine trees, as though it were a treehouse. Downstairs, the child’s room is playful and open, with a private play/camp deck built around one of the largest trees in the grove.

rio-blanco-valley2-1.jpgrio-blanco-valley2-2.jpg

rio-blanco-valley3.jpg

rio-blanco-valley4.jpg

rio-blanco-valley5-1.jpgrio-blanco-valley5-2.jpg

rio-blanco-valley6-1.jpgrio-blanco-valley6-2.jpg

rio-blanco-valley7-1.jpgrio-blanco-valley7-2.jpg

rio-blanco-valley8.jpg

rio-blanco-valley9.jpg

Enjoyed this post? Share it!

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *