Sandhills Road House


Fearon Hay Architects designed a stylish house in the Great Barrier Island, a relaxed holiday destination.

Here is the project description:

Drawing inspiration from the idea of two sheds linked by stretched tarpaulin, the house consists of two habitable areas joined by an expansive floating pavilion. Wide expanses of sliding glass doors and adjustable blinds allows the pavilion to respond to different environmental conditions while providing the location for eating, dining and relaxing within the natural surround of the properties.

The building is clad in band sawn ply sheets and permeable metal screens whilst a rood deck gives outlook and sea views. The house offers a private retreat while allowing an occupation that embraces the surrounding landscape and context.






Photos by Patrick Reynolds


Via Modern Residential Design

Enjoyed this post? Share it!


One thought on “Sandhills Road House

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *