Seongbukdong Residences

Seongbukdong-Residences1

Joel Sanders Architect, in collaboration with Haeahn Architecture, designed 12 sustainable houses in the exclusive Seongbukdong district of Seoul.

Project description:

Taking advantage of its steeply sloping site, the project weaves together building and landscape, natural and synthetic materials, and indoor and outdoor spaces.

Our design approach staggers the dwellings so that each unit enjoys unobstructed views of a wooded valley, framed in the foreground by its neighbor’s planted green roof. Each roof is planted with various species of sedum that bloom at different times of the year, resulting in patterns that merge to form a single, iconic composition that reflect the change in seasons.

The units are organized around two terraces which extend living areas out of doors and visually link each dwelling with the landscape beyond through the use of materials and panoramic views that blur the boundary between indoors and outdoors.

Seongbukdong-Residences2

Seongbukdong-Residences3

Seongbukdong-Residences4

Seongbukdong-Residences5

Seongbukdong-Residences6

Seongbukdong-Residences7

Seongbukdong-Residences8

Seongbukdong-Residences9

Enjoyed this post? Share it!

 

4 thoughts on “Seongbukdong Residences

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *