Sieben Residence

Sieben-Residence1

Oomen Architects have just completed the design for a house in Roosendaal, the Netherlands.

The residence aims for a synthesis between the indoor and the outdoor space. The outdoor space is more or less embraced, creating subtle transitions.

The living room has been deliberately raised by 80 centimetres, which creates a direct relationship with the magnificently wide view. The different levels within the house subtly interact with the central staircase, with relatively small differences in height. Adjacent to the master bedroom is a lowered terrace, which takes the splitlevel to the outdoor space as well.

The pool and garden wall feature as a connection to the covered terrace and garden storage located behind the house. The shape of the residence is a direct organic consequence of the shape of the lot.

Sieben-Residence2

Sieben-Residence3

Sieben-Residence4-1Sieben-Residence4-2

Sieben-Residence5

Sieben-Residence6-1Sieben-Residence6-2

Sieben-Residence7

Sieben-Residence8-1Sieben-Residence8-2

Photos by Filip Dujardin

Sieben-Residence9

Via Contemporist

Enjoyed this post? Share it!

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *