Sighartstein Kindergarten by kadawittfeldarchitektur

Sighartstein-Kindergarten1

kadawittfeldarchitektur designed this kindergarten located in Sighartstein, Austria, that merge with the surrounding landscape.

The design of the building is developed from two horizontal layers that surround a central hall and courtyard. The two L- and U-shaped levels result in an open, multilayer structure. They become the floor, ceiling, roof and gallery for the rooms of the kindergarten, and outside they form a terrace and playground “ramp”.

The spatial structure creates new views and invites the children to move within indoor and outdoor areas. The central hall is multifunctional, and the patio and the dining hall can be opened so the outdoor area can “flow” deep into the building.

Sighartstein-Kindergarten2-1Sighartstein-Kindergarten2-2

Sighartstein-Kindergarten3

Sighartstein-Kindergarten4-1Sighartstein-Kindergarten4-2

Sighartstein-Kindergarten5

Sighartstein-Kindergarten6

Via Architecture Lab

Enjoyed this post? Share it!

 

4 thoughts on “Sighartstein Kindergarten by kadawittfeldarchitektur

  1. this kindergarten is so cool, it would be better to put more information about this fantastic structure.
    if you have more information plz e-mail me.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *