Sports Center Llobregat by Alvaro Siza

Sports-Center-Llobregat1

Alvaro Siza projected the Sports Center Llobregat using a group of large interlocking volumes of white concrete in the Barcelona suburb of Cornella, Spain.

Each one of this concrete boxes express the primary programmes within: a rectangular box is used for the 2.500 seat sport hall, an oval drum for the swimming pool and a long bar for the ancillary facilities.

Two skylights cut into the ceiling fill the souther end with a soft glow, drawing you down towards the swimming pool entrance. Once inside, a punched ceiling creates a playful and unique atmosphere.

When you head back to the entrance, a high-level window frames a view of Barcelona’s rooftops, to remind you where you are about to return.

Sports-Center-Llobregat2

Sports-Center-Llobregat3-1Sports-Center-Llobregat3-2

Sports-Center-Llobregat4-1Sports-Center-Llobregat4-2

Sports-Center-Llobregat5

Sports-Center-Llobregat6

Sports-Center-Llobregat7

Sports-Center-Llobregat8

Photos by Fernando Guerra

Via CubeMe

Enjoyed this post? Share it!

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *