Studio and Housing in Kojetín


Kamil Mrva Architect projected a studio and housing in Kojetín, Czech Republic, in an exceptional place.

Here is the project description:

The plot is located on a hill with a view of the surrounding landscape. The owner’s intention was to reconstruct a former barn into a place for work and living in the first phase, and build a new family house in the vicinity in the future.

The original sandstone walls and pillars from 1862 have been preserved. A reinforcing concrete ring was designed to which a lightweight shed roof was anchored. Inside the original building, a square structure was erected – a studio.

The single-space concept is based on how our ancestors used to live in this region. All necessities were taken care of in one parlour room: a kitchenette, sitting room and place for sleeping and working.

The project was designed using natural materials. The load-bearing structure and lightweight roof are made of wood.


Original state







Photos by Studio Toast


Via ArchDaily

Enjoyed this post? Share it!


3 thoughts on “Studio and Housing in Kojetín

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *