Studio Space by Nicolas Tye Architects

Studio-Space1

The new studio, its materiality and simplicity, gently resting in the countryside, forms an expression of Nicolas Tye Architects ideology.

The studio’s building strategy is based on an elegant rectangle of predominantly glazed elevations capped and enclosed at each end by larch timber clad “book ends”. Cor-ten detailing further enhances the sense of place, reflecting the old, discarded agricultural machinery and steelwork of the barn.

Accommodation comprises of a reception and seating area for clients, a kitchen, storage, studio space, WC’s, meeting rooms and a library and services pod.

Frameless 3,2 meter high glazed panels, embellished with a slight green tint, afford panoramic views of the peaceful landscape and provide a comfortable and inspiring environment for the practices’ members of staff.

Employing a wind turbine, rainwater harvesting, eco paint, low energy central controlled lighting and underfloor heating, a central vacuum and air control systems, the studio, central of their aims, consciously approaches contemporary issues of sustainability.

Studio-Space2

Studio-Space3

Studio-Space4

Studio-Space5

Studio-Space6

Studio-Space7-1Studio-Space7-2

Studio-Space8

Studio-Space9

Photos by Nerida Howard

Via Contemporist

Enjoyed this post? Share it!

 

7 thoughts on “Studio Space by Nicolas Tye Architects

  1. i love this. hopefully one day when we have an office, we could use this as inspiration. it looks especially cool during winter time!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *