Train Store in Ribes de Freser

Train-Store-in-Ribes-de-Freser1

Sau Taller d’Arquitectura designed the Train Store in Ribes de Freser, conceived in order to solve the climatic problems of the station and to shelter the railtrack trains from the vandalism. With this aim this big and diaphanous volume was realized.

A three dimension metallic dry construction structure thought to be built without affecting the normal timetable of the train route. The roof is designed to be a solar energy collector covering all its south faced slopes with photovoltaic panels. Horizontality and the use of reflecting and transparent materials integrates the building in the landscape decreasing the visual impact of this big volume.

Train-Store-in-Ribes-de-Freser2

Train-Store-in-Ribes-de-Freser3

Train-Store-in-Ribes-de-Freser4

Train-Store-in-Ribes-de-Freser5

Train-Store-in-Ribes-de-Freser6

Train-Store-in-Ribes-de-Freser7

Enjoyed this post? Share it!

 

One thought on “Train Store in Ribes de Freser

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *