Tram Stop by Subarquitectura

Subarquitectura designed this beautiful tram stop located in the city of Alicante, Spain, turning a traffic circle into a public space.

This stop is the central stage of a new line of the tram that links the centre of the city to residential areas. Through a fractal access system deformed in each side to avoid the existing trees, the traveller can arrive to the platform in 32 different possibilities.

Over the platforms, two empty boxes (36 meter long, 3 meter wide and 2,5 meter high) create a floating void. The holes let light and air pass through, smoothing the shadows and generating a soft breeze in the summer months. At nigh the boxes are transformed into two giant lamps.

Benches are spread over the garden close to the vegetation and the paths, creating a public space.

Via dezeen

Enjoyed this post? Share it!