Tsai Residence by HHF Architects

tsai-residence1

HHF Architects, in collaboration with Ai Weiwei, designed the Tsai Residence for two young art collectors.

The design reflects their request for a simple and abstract looking piece, almost without scale sitting on top of the site, which is located two hours upstate from New York City.

The whole outside of the house is wrapped with corrugated metal panels. Inside, the living room focuses on the different light conditions needed for an existing?and future art collection, while the great view into the nearby countryside is present?without being dominant.

The sequence of the different rooms reflects the idea of a private gallery where natural light is coming into the spaces through the openings in between the outer boxes.

Private wooden stairs go up from the public first floor to the intimate spaces on the second floor. The master bathroom with a central fireplace is directly connected to the adjacent master bedroom.

tsai-residence2

tsai-residence2-1tsai-residence3-2

tsai-residence4-1tsai-residence4-2

tsai-residence5

tsai-residence6-1tsai-residence6-2

tsai-residence7

tsai-residence8

tsai-residence9-1tsai-residence9-2

Photos by Iwan Baan

tsai-residence10

Via dezeen

Enjoyed this post? Share it!

 

4 thoughts on “Tsai Residence by HHF Architects

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *