Vila 1 by Powerhouse Company

Powerhouse Company designed this amazing villa set in the woodlands of Holland.

The house is oriented optimal towards the views on the terrain and the sun. Half of the program is pushed below ground to meet local zoning regulations. This creates a clear dichotomy in the spatial experience of the house: a glass box ground floor where all mass is concentrated in furniture elements and a basement where the space are carved out of the mass.

Via dezeen

Enjoyed this post? Share it!

 

5 thoughts on “Vila 1 by Powerhouse Company

  1. It has expensive features in term of insulation, like those book cases detached from the back wall, in order to have some light reflecting on the white wall behind, depending where is the sun. Photos have been taken a bit too late sadly to show that.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *