Villa Peet by Studio Klink

Villa Peet was designed by Studio Klink as a sequence of contrasting spatial experiences. These contrasts create a feeling of entering new worlds behind a series of rabbit holes.

The absence of traditional interior doors gives the ground floor a sence of continuity, although the different space are well defined.

On the ground floor a glimpse of the stairs and a small balcony give a hint of the word above. After turning the corner in the hallway one looks through the whole house straight into the garden. In the kitchen/dining room, a bridge runs through the room and divides the spaces for cooking and eating. The living room is panoramic and intimate, were the garden seems to surround the house creating an open but intimate space.

On the upper floor the guest rooms are divided from the private bedrooms by the voids in the kitchen.

Seen from the street the house seems to be a very closed volume without windows and just one corner with glass and a door. Despite this first impression the house is very light and transparant and gives views to the garden from everywhere in the house. The rooms are orientated to the sides and the back because of the clients wish for privacy.

Photos by Lars van den Brink

Via yatzer

Enjoyed this post? Share it!

 

2 thoughts on “Villa Peet by Studio Klink

  1. Interesting studio. A team of five people with the only real project being this house. Now the magic formula: How do they survive?

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *