Vodafone Headquarters

Vodafone-Headquarters1

Barbosa & Guimaraes designed the new headquarters for mobile phone brand Vodafone in Porto, Portugal.

The new building is faithful to the Vodafone slogan “Vodafone Life, Life in Motion”, adopting a dynamic image, covering the sense of movement, challenging the static.

The formalization of this concept is based on the concrete, which through its plasticity, allows to create irregular and free-form shapes, working both as a structural solution and exterior appearance, creating a unique shape, a monolithic building, bringing cohesion and unity to the set.

The technical complexity of the building leads to a periphery structural solution, a shell of concrete, like an egg, reeducating internal support to the two stairwells and three central pillars, allowing great versatility in its interior space use.

Functionally, the building has eight floors working three as underground. On the ground floor, in addition to the auditorium, there is a store facing the Boavista Avenue, a cafeteria and office access. In the four upper floors appears the offices working as open-space with an accessible terrace. The underground floors are occupied by technical areas, training rooms and car parking facilities.

Vodafone-Headquarters2

Vodafone-Headquarters3-1Vodafone-Headquarters3-2

Vodafone-Headquarters4-1Vodafone-Headquarters4-2

Vodafone-Headquarters5

Vodafone-Headquarters6-1Vodafone-Headquarters6-2

Vodafone-Headquarters7

Vodafone-Headquarters8-1Vodafone-Headquarters8-2

Photos by Nelson Garrido

Via dezeen

Enjoyed this post? Share it!