Wohlfahrt-Laymann House by Meixner Schlüter Wendt

Meixner Schlüter Wendt projected the house using the existing building as the initial point for further planning.

The concept is developed out of the necessity of an extension and optimisation of the existing building. The new shell build around the house creats a new interior and intermediate space. The inner house is “broken open” where ligh or space is required, projecting onto the outer shell in the form of “light and space connections” and their perforated outlines on the facade, derived from the existing openings of the inner house. The roof on the inner house is opened. Complex and seemingly simple rooms alternate with each other.

The house is a simple, traditional “cottage in the country“ that has been dissolved, transformed and simultaneously fortified. The inner house is used very efficiently and becomes a “wooden insert” within a solid shell that represents an optumum upgrade of the building respecting the original wooden walls.

Via CubeMe

Enjoyed this post? Share it!

 

One thought on “Wohlfahrt-Laymann House by Meixner Schlüter Wendt

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *