Ygne Summer House by Sandell Sandberg

Sandell Sandberg projected the Ygne summer house situated on the island of Gotland, one of Sweden most popular summer holiday spots.

The house was build to recess into the natural environment. Floor to ceiling windows wrap the house from the entry facade into the inner courtyard, allowing the wooded exterior to become part of the interior landscape.

The exterior uses a reich material palette of chinese tung oiled pine siding and decking, green painted siding and steel detailing. The interior uses a pale palette of white painted walls, white washed pine floor, concrete fireplace, and limestone. The sleeping area counter balances this with oiled masonite wall panels. All material are produced locally on the island.

Via Below The Clouds

Enjoyed this post? Share it!

 

One thought on “Ygne Summer House by Sandell Sandberg

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *