Collector’s Loft in New York

Collectors-Loft-in-New-York1

UNStudio designed the interior of this loft located in Manhattan that explores the interaction between a gallery and a living space.

The existing loft space was characterized by challenging proportions: the space is long and wide, but also rather low. gently flowing curved walls were introduced to virtually divide the main space into proportionally balanced spaces. This created zones of comfortable proportions for domestic use, while simultaneously generating a large amount of wall space for the display of art.

The meandering walls frame an open a space that privileges long perspectives, with more sheltered corners and niches nestled in the curves. In this hybrid space exhibition areas merge into the living areas; a floating exhibition wall blends into library shelves on one side and into a display case on the other side.

The former windows in the south wall have been replaced by full floor to ceiling glass panes that frame and extend compelling views, over a full glass balcony, toward downtown manhattan.

Collectors-Loft-in-New-York2

Collectors-Loft-in-New-York3

Collectors-Loft-in-New-York4

Collectors-Loft-in-New-York5

Collectors-Loft-in-New-York6

Collectors-Loft-in-New-York7

Via designboom

Enjoyed this post? Share it!