Duplex in Terrassa

Duplex-in-Terrassa1

Pepe Gascon Arquitectura refurbished a duplex attic apartment located in Terrassa, Barcelona.

Project description:

Refurbishment of a duplex attic apartment, whose floors were originally not connected. It is a rectangular, long, narrow and highly compartmentalised space, which called for unitary organisation with a sequential layout of spaces. This together with the furnishings designed made the longitudinal axis more dynamic along its length. Taking advantage of the magnificent views the apartment boasts, the façade’s openings were maximised and optimised, affording the entrance of a constant flow of natural light.

The project distinguishes between two floors: daytime rooms on the lower floor, conceived as a continuous and unitary space in which the different uses subtly follow one another. A white and austere space. By contrast, the upper floor features a smaller surface area and a more compartmentalised configuration and comprises the bedrooms, giving greater privacy to the spaces and with warmer materials. The staircase that connects the two floors embraces the kitchen in a “u” shape; an island and a countertop mark the boundaries of this space, while separating it from the remainder of the rooms in the apartment. A sober and clearly defined apartment.

Duplex-in-Terrassa2

Duplex-in-Terrassa3

Duplex-in-Terrassa4

Duplex-in-Terrassa5

Duplex-in-Terrassa6

Duplex-in-Terrassa8

Enjoyed this post? Share it!

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *