House T

House-T1

New additions to the family made this renovation project a challenge for Point. to search for the optimal use of available space in this house located in Torino, Italy.

Project descritpion:

The idea behind the project is one of educating the family to the non-conventional and multifunctional use of space. It is for this reason that it was decided to give the large existing living room space multiple functionality; the owner’s bedroom, the living and dining space and a relaxation area are all found here while the remaining spaces are dedicated to the newborn children.

We decided to raise half of the main room to create a larch wood platform, which hosts the relaxation space with a sofa and television, and exploit the height difference to hide a rollaway bed and a storage space. All of the new furniture is made to our own design in white or champagne lacquered MDF wood.

A new, fully equipped walk-in wardrobe space has the appearance of a white varnished monolith from the outside and divides the entrance area in two, while also serving as a decompression space that leads into the babies’ room.

House-T2

House-T3

House-T4

House-T5

House-T6

House-T7

Enjoyed this post? Share it!

 

One thought on “House T

  1. Fantastic idea. I think with space becoming more of a premium and property harder to sell and buy, innovation to create more space and room is the way to go. Doing this type of project is a hard task and requires creative planning and ideas. Brilliantly executed.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *