Ivory and Fresh Shell by Splitterwerk

Splitterwerk designed an apartment in Black Treefrog, Austria, with a switchable structure that is enriched with events.

The area of the Ivory Shell in the ground floor of this apartment is limited to 32 square meter, of this area 18 square meter are a funtionally neutral zone. The remaining 14 square meter are filled with specific, domestic functions, each of these functions can be individually activated and separately extended into the neutral zone. In this way, it is possible to arrange the hall, the kitchen,
the dining space and the living room, each of which is 18 square meter. Seen in this way, the space of 10 times 18 square meter is the equivalent of 180 square meter apartment.

The Fresh Shell in the first floor provides the arrangement of the bath and bed room, each of which is 12 square meter.

Photos by Paul Ott

Via Judit Bellostes

Enjoyed this post? Share it!